Monday, April 14, 2008

Explore RC Lagi

Walaupun dah lama berlalu explore rc. Aku rasa masih byk bende lagi yang tak diungkap disebalik event yang gempak neh. Naper aku rasa post nih deserve to be here. Fes the hicom and most of the working komiti adalah dari batch kiter. Saper lagi projek manager nyer klu bukan si viki tuh. Thanks to all the komiti. Second sebb participants from batch kiter excel dengan cemerlang dlm neh.. congrats to CARRERA yang bukan ditaja oleh pen CARRERA. Walaupun kalah, TEAM PERUT KENCANG tetap berjaya mengorak langkah bergaya ke final walaupun bak kata stone perut tak sekencang mana tapi tetap berjaya. Tak luper gak TEAM SAJER-SAJER, team zaid dan juger beberapa team yg mencuba nasib di peringkat prelim arituh (cuber lagi udin **bukan nama sebenar and the gang..hehe).


Posing maut dari project manager.

Daripada pandangan aku event nih mmg lengkap la..well rounded mcm yang UTP nak. Fizikal takyah ckp la mencabar (setiap round pun nak kami lari sekeliling utp…lengkap dah aku tawaf utp aku rasa), IQ memang perlu la, and teamwork adalah sgt penting. Clue2 yang nak diungkap utk sampai ke check point seterusnya memang mencabar.

Antara klu2 nyer jes nak bagi korang feel aper yang kami rasa masa event tuh:

Clue = Velocity((sin x / n ) - 1) acceleration
Answer = V5A (larila kami dari V6 ke V5A)


Clue = Aman Malaysia
Answer = V2 (tanda aman Malaysia kan peace dua jari)


Clue = “ use me to communicate,

use me to search info,

use me to protect eyes”

Answer ` = Swimming pool UTP (aku pun tak baper paham, sambil penat aku berlari ke IRC, Call lab and Blok ITIS)

Clue = “wells in UTP”
Answer = V6 (malas nak komen yang neh..punca kekalahan team aku)


Banyak la lagi clue dlm bentuk puzzle. Kreatif la pada komiti yang buat game neh.

Selain tuh satu cabaran yang kami takkan luper, cabran makan. Neh yang paling best nih, dpt tgk orang makan sambil berdrama (Is**l bukan hint sebenar).. hahaha.. Memang mencabar la. Kena makan 2 periya katak dan wasabe bersama telur mentah. Nasib baik team perut kencang yang kencang perutnya dapat menghabiskan mknn tuh ngan berjaya nya.

Dari segi team lak, yang masuk final 6 memang la kuat2, sumer layak. Ader juara and pemenang ketiga explore RC thn sebelum nih (kembara pencen and mayat hidup), ader team yg IQ giler tinggi (leweh bersaudara), dan of cuz kami (CARRRERA and PERUT KENCANG). Tahniah sumer.

“klu 2X5 seploh, 5X2 berapa eik”..- cabaran carik syiling dlm kolam renang

Wajah2 juara hero remaja 2008 ..eh salah wajah2 pemenang exploreRC (carrera and perut kencang)

Dari pandangan aku lak, masuk evnt nih bukan utk cash prize jer. Byk lagi benda lain yang kami dah menang. Antaranya kenal lebih ramai orang, bermesra ngan komiti dan byk lagi la pengalaman baru. Aku harap next time batch kiter lebih rajin join event2 cmnih and jgn tak bagi sapot kalo kiter mara ke final (thanks to hayfa, red, zahid, ai, sifu and ramai lagi la yg sapot). Jumper dlm explore RC season 3.

More about exploreRC : http://ismalstories.blogspot.com/2008/04/viva-explore-rc.html

by iskandar - Perut Kencang

6 comments:

kula said...

jwpn clue swimming pool tu..

google.com
googletalk
goggle = pool

Anonymous said...

waaa.. gamba vicky cam dalam manhunt r.. tp pakai shades pomp.. haha~~~

kula said...

wells in utp :
Tembungo, Ruby, Duyung etc etc adalah nama telaga2 minyak dimiliki Petronas..

|sMa| said...

periya katak??

wah2.. ejaan baru sgt!!
:P

georgyna. said...

hee. gmba viki tu aku amik. gmba perot kencang juge. :P event makan plg mencabar! hahaa. tahniah kpd pemenang2. :D ismal jgn muntah. keke.

gEr said...

bess giloss exploreRC....menjadi kenangan....