Monday, November 24, 2008

REASONS TO SMILE

1. Smiling makes us attractive


We are drawn to people who smile. There is an attraction factor. We want to know a smiling person and figure out what is so good. Frowns, scowls and grimaces all push people away, but a smile draws them in.

2.Smiling changes our mood


Next time you are feeling down, try putting on a smile. There's a good chance you mood will change for the better. Smiling can trick the body into helping you change your mood.

3. Smiling is Contagious


When someone is smiling they lighten up the room, change the moods of others, and make things happier. A smiling person brings happiness with them. Smile lots and you will draw people to you.

4. Smiling Relieves Stress


Stress can really show up in our faces. Smiling helps to prevent us from looking tired, worn down, and overwhelmed. When you are stressed, take time to put on a smile. The stress should be reduced and you'll be better able to take action.

5. Smiling Boosts Your Immune System


Smiling helps the immune system to work better. When you smile, immune function improves possibly because you are more relaxed, prevent the flu and colds by smiling.

6. Smiling Lowers Your Blood Pressure


When you smile, there is a measurable reduction in your blood pressure. Give it a try if you have a blood pressure monitor at home. Sit for a few minutes, take a reading. Then smile for a minute and take another reading while still smiling. Do you notice a difference?

7. Smiling Releases Endorphins, Natural Pain Killers and Serotonin


Studies have shown that smiling releases endorphins, natural pain killers, and serotonin. Together these three make us feel good. Smiling is a natural drug.

8. Smiling Lifts the Face and Makes You Look Younger


The muscles we use to smile lift the face, making a person appear younger. Don't go for a face lift, just try smiling your way through the day! You'll look younger and feel better.


9. Smiling Makes You Seem Successful


Smiling people appear more confident, are more likely to be promoted, and more likely to be approached. Put on a smile at meetings and appointments and people will react to you differently.

10. Smiling Helps You Stay Positive


Try this test: Smile. Now try to think of something negative without losing the smile. It's hard. When we smile our body is sending the rest of us a message that "Life is Good!" Stay away from depression, stress and worry by smiling.


From : Mark Stibich

p/s: Smile a lot when you become an intern soon. :)

Saturday, November 22, 2008

Igor(eee-gor), a Wall-e wannabe movie?


Sape2 yg teringin nk tgk animation ni..better cnsider this review first.Igor ni pasal sorang pmbantu kpd evil saintis,name saintis tu pelik sgt sampai aku xtaw nk ngeja.hek5...anyway kan,nk jadikan crita,saintis ni mati disbbkn eksperimen die meletup.so si igor ni amek peluang utk masuk evil saintis fair..

so die create satu monster ni..tapi monster ni xevil lar plak.Monster ni jadi diva yg agak bimbo.Dengan bantuan kawan2 igor,Scampper ngan Brain,citer ni ade sket lar lawak die.From my opinion lar, citer ni seakan Wall-e wannabe yg xmenjadi. First thing, nama monster tu pun eva,wall-e flirt ngan eva, si igor ni pun flirt2 ngan eva gak,wall-e try save eva,igor done the same thing.

Just the BIG difference is..lawak dlm Igor x de spontan cm Wall-e.Starting crita tu cm agak bosan dgn lawak2 yg seakan dibuat secara paksa,yg org cm xde point nk gelak.Bayangkan, org yg xreti wat lawak,try wat lawak,mesti bosan kan.Si hero,Igor,xfunny langsung like Wall-e.Die slalu cm seyes je,sibuk nk mengejar cita2 die.Bile da in the middle of story towards the end,cam agak ok.Not okay,but agak ok compare dgn intro.Penyelamat crita ni si Eva yg bimbo,Scammper dgn Brain.Diowang yg wat crita ni elak org dr menguap.Hero?Busan sgt.

So conclusion nyer,crita ni ok,but not worth it tgk wayang.Better tgk dc je lagi bagus.=)

Friday, November 21, 2008

Intern oh Intern!

Pejam celik,pejam celik..sudah sotat intern da..cepat bebenor kalu dipikirkan balik sudah bape lame kte menetap di utp. Banyak sgt lar mende2 yg jadi kat sini..kontroversi heat transfer,saman2 yg tidak boleh diterima, esu menaikkan limit pointer utk CM,bnyak lar mende2 yg laen yg boley disebut tapi utk menjaga hati sume pihak..korang2 pikir2 lar sendri ek..=)

Ade +ve and -ve pasal intern ni

Yang positif nyer:
-xde test,esemen,exam
-ada elaun intern +skolar
-xde isaw nk dpt parking saman
-xde terperap kat utp lame2 dgn bebanan continous work
-xde isaw xdpt parking kete

yang negatif nyer:
-utk sape yg masuk keje before kol 8(termasuk aku),ni mmg element paling negatif(bg aku).kelas kol 8 pun jarang g,tambah kne g keje tiap2 ari before 8..masak2!
-xle dtg lambat cm dtg lecture
-kalu malas g,xde org signkan
-xde cuti mid sem..xde cuti final sem..kire xde cuti ar..hanya cuti2 umum utk negeri2 yg berseketu dgn nyer
-xde dc utk mendonload2 hiburan yg ada

Positif ke negatif..yang penting kte enjoy!hehehe..
gudluck pada sume untk intern nanti!sem ni last kte amek paper same2 dgn coursemate kte..pasni da separate ngan majoring masing2 da..ada yang jarang jumpe pun ade da pasni..so gudluck sume!have a great internship!=)

Cheers,
LL

Saturday, November 15, 2008

Don't Stress

Salam tawan-tawan. Saya tahu kalian semua dalam mood stress final exam. Memandangkan sudah lama tiada entri dari author perempuan, di sini saya meluangkan masa untuk berkongsi tips untuk melepaskan tekanan. (Almaklum la kami tinggal satu paper je lagi. HEHE).

Dalam lif? Anda busan? Sila buat begini.

  1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya! Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..
  2. Pegang baju anda dengan kuat sambil menangis, "Ini bukan baju saya..Tolong..."
  3. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".
  4. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.
  5. Tanya semua orang, bila kali terakhir mereka potong kuku dan cungkil gigi.
  6. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat appointment?
  7. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik... tik... tik...
  8. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapal terbang.
  9. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, jap lagi die bukak balik!".
  10. Keluarkan tisu, lap muka, dan buang di badan orang lain. Buat sampai habis 4 paket.
  11. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Oksigen cukup tak kat situ?"
  12. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.
  13. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop. kemudian cakap, "Ini dah tak lama dah ni.."
  14. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah area SAYA"
  15. Tolak semua orang keluar dari lif.

AMARAN: Dalam lif sahaja. Jangan cuba aksi ini di rumah.

P/s: Good Luck untuk internship buat semua sahabat. 8 BULAN tu. T_T

Friday, November 7, 2008

Warning! : Mamu dah besar!!!! Hepi Besday Mamu~!

   Mamu yg comey


Selamat hari jadi di ucapkan kpd anchor terbaek prop'06; Mamu @ Nizar dr EE department. Anak jati Kampung Melayu, Pulau Pinang ni selamat membesar ke alam 21 pd 8/11/2008. Walaupun berbadan gigantic dan bergaya macam seorag bonzer kelab malam yg eksklusif, Mamu xprnah melayan rakan2 dgn pemerintahan kuku besi malah rakan2 ditatang bagai minyak yg penuh. Sebab tu kami sayang mamuuu!!!!haha..Selamat hari jadi diucapkan sekali lg kpd Asfirdaus dan Mamu, semoga korag berdua sukses dlm hidup..dan akhirat.Aminn..


Happy Birthday

Happy birthday to our handsome friend Asfirdaus Asri (cv)
Good luck in your final exam


also, he would like to thanks for all the wishes and gifts.

As said "terime kaseh kepade semue rakan2.smoge kamu semue panjang umo. trime kaseh skali lagi. yes we can! "



Tuesday, November 4, 2008

Final exam..

The final exam is back again this semester, and this time, it is better (in terms of horror).Felt like its just yesterday i posted about the last semester exam, and now suddenly we have to suffer another one of this boring exam stuff.

For the mechanical engineers wannabe, this is our final exam table, so far.


We will start of by mechatronics 2, and end up with vibrations.For those who are not mech eng, probably you guys are not familiar with our subject.Well basically there are a 6 + 1 etp subject taken this semester, which the ''degree of hardness'' can be listed as follows.

1. non-killer
Engineering economics
Computer Aided Engineering

2.Killer
Mechatronics 2
Fluid Mechanics 2
Manufacturing 2

3.Serial killer
Vibrations.

As ranked, vibration is the worst ever subject ever to be taken by us.Of course you guys got other hard subject as well, never doubt that, but so far as we study during 7 or 8 semester here,
I simply cannot imagine there will be any subject harder than this.It makes last semester killer subject. Mech Eng Design 2 seems like a joke.

What else is missing? yes. the fight. Last time there were a crisis about the date of Heat transfer final exam.Most of the people back then agree that if a big decision like that is to be made, it should be agreed by all people, not by just several.The intent was pure good, but the method was a bit 'not professional', some said.

Good luck for your final.Have a good internship.And for those who aint got any yet, you deserve to be 'cuak' by now.


Tahukah anda? - Wanita

Korg rasa korg arif tentang rakan wanita korg? korg rasa korg betol-betol memahami gf korg?
atau,btolkah anda mengerti teantang fakta-fakta berkenaan mana-mana wanita, ibu, makcik jiran, atau anak dara ketua kampung anda?
Dibawah di listkan beberapa fakta-fakta menarik ttg wanita.

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah. ..

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa

Sebenarnya nak cari yg pasal lelaki, tapi x da.