Thursday, December 31, 2009

harapan tahun baru buat kaum wanita: please stop the harassment!

quoted from http://www.zaharuddin.net/content/view/288/99/

Semasa saya memberikan kuliah kepada satu kumpulan wanita yang terdiri dari golongan professional termasuk para Datin di satu daerah, ketika itu, sedang heboh isu wanita seksi ditangkap di sebuah kelab malam. Lalu timbul isu hak peribadi wanita untuk memakai apa jua pakaian yang diingininya, termasuk yang seksi. Lalu, semasa kuliah ini saya mengambil peluang bertanya kepada kumpulan wanita ini soalan mudah berikut :-

"Apakah agaknya sebab wanita ingin memakai seksi dikhalayak ramai? Dengan skirt pendek, atau baju sendat dan nipis?"

Ada di antara mereka mula memberikan pandangan, tetapi kerana terlampau ramai yang bercakap, saya tidak mendengar butirannya. Apabila saya meminta seorang wakil, seorang menjawab dengan yakin.

" Untuk nampak cantik ustaz..." katanya sambil tersenyum malu.

Saya bertanya pula : "Agaknya kepada siapa nak ditunjukkan kecantikan itu?"

"Tentulah kepada kaum lelaki ustaz, kaum wanita pun iye juga.." sambungnya.

"Baiklah, jika lelaki tersebut sudah tergoda dengan kecantikan tu, lalu ingin menyentuh bahagian indah yang dilihatnya boleh tak ?" Tanya saya menguji.

" Isyh, ustaz ni.. tentulah tak boleh ustaz, dah kira ‘sexual harassment' (gangguan seksual) tu ustaz" dengan yakin sekali hujjahnya kali ini.

"Jika demikian, tidakkah para wanita merasakan, tindakan mereka yang memaparkan bahagian yang menarik di tubuh mereka itu juga merupakan gangguan seksual kepada lelaki?" Tambah saya.

" Erm, macam mana tu ustaz?" Tanya mereka dengan nampak sedikit bingung sambil berkerut dahi.

"Ye la, bila orang lelaki yang dah naik syahwatnya tu, kerana kecantikan peha wanita tu contohnya, mestilah terganggu syahwatnya, lalu terdetik keinginan seksualnya secara tidak terkawal" .."Kerana itu saya katakan berpakaian seksi adalah suatu bentuk gangguan seksual kepada orang lelaki di sekelilingnya"

"Cuba bayangkan, kucing yang lapar diacah-acah dengan ikan ‘fresh' yang digoyang-goyankan di hadapannya tentu geram kucing tu, malah silap haribulan, tentu diterkamnya muka orang yang mengacah juga" Tambah saya lagi memberi keyakinan.

"Tapi perlu diingat, tak semua kucing akan terkam, hanya yang amat lapar dan liar je, demikian juga lelaki, tak semua lelaki gagal kawal nafsunya, tetapi tak dinafikan bahawa ramai juga yang gagal dan liar"

"Akhirnya, kerana suasana yang tak sesuai, mungkin kerana ramai orang dan di tempat awam pula, terselamatlah wanita seksi itu dari terkaman lelaki liar tadi. Masalahnya, anak-anak perempuan kecil berumur 7 hingga 12 tahun yang mungkin menjadi mangsa tempiasan nafsu lelaki begini. Dan di ketika itu, samada wanita itu bertudung, berjubah, kanak-kanak dan sebagainya tidak lagi mampu menahan nafsu si lelaki seperti ini, asalkan suasana cukup sesuai (sunyi dan jauh dari pandangan ramai), akan dilepaskan nafsunya secara kekerasan" Terang saya dengan panjang lebar, mereka mengganguk dengan wajah serius kali ini.

Lebih terangnya, sama-sama fikirkan adakah jika para wanita yakin bahawa jika anda berada di hadapan Baginda SAW hari ini, adakah Rasulullah akan tersenyum atau sebaliknya? . Jika sebaliknya, bagaimana pula peluang wanita seperti ini untuk mendapat Syafaat Nabi SAW di akhirat kelak?. Benar, mungkin sesoerang wanita itu berjaya meraih pandangan istimewa dari kaum lelaki hasil pendedahan kecantikannya yang memukau. Tapi keseronokan itu hanyalah palsu dan sementara sahaja, serta tidak menambah sebarang nilai buat kehidupan kekal di Barzakh dan Akhirat selain menambahkan tahap azab sahaja. Apa yang jelas, pakaian yang ditunjukkan oleh wanita Arab yang solehah dengan penutupan aurat yang sempurna di zaman ini sudah tentu boleh memberi sedikit info kepada kita bahawa inilah mugkin pakaian yang dipakai oleh wanita Islam di zaman Nabi serta mendapat redha dari mata dan hati baginda SAW. Tidakkah para wanita hari ini juga berminat meraih redha dari mata dan hati baginda SAW?.

itulah cabaran terbesar lelaki wahai kaum wanita, iaitu ANDA, wanita dan seluruh kecantikan yang dikurniakan Allah SWT kepadanya sebagai ujian, ia disebutkan oleh Allah SWT :

زين للناس حب الشهوات من النساء والبنين ..

"Dihiaskan (diuji) bagi manusia itu, nafsu syahwat dan keinginan serta kecintaan kepada wanita, anak-anak, harta..."

Ayat ini dengan jelas menyebut syahwat utama lelaki adalah pada wanita. Nabi SAW juga pernah bersabda :

ما تركت بعدي فتنة أضر على الرجال من النساء

Ertinya : "Tidak aku tinggalkan fitnah selepasku yang lebih boleh membawa mudarat kepada lelaki selain wanita" (Riwayat Al-Bukhari, 7/11, bab Zikir & Doa )



further reading at http://www.zaharuddin.net/content/view/288/99/


Friday, December 18, 2009

Salam Awal Muharram!

Salam Maal Hijrah 1431H! Khasnya buat semua kawan yang beragama Islam.

Apa khabar? ^_^

Sebelum tu, (tiup-tiup habuk mana yang patut). Sekian lama blog ni tak dikemas kini. Semoga ketibaan tahun baru ini memberi makna buat kita semua, kita pasang azam baru dan moga pintu rezeki terbuka luas untuk kita nanti.

Sepanjang cuti ni saya pasti ramai di antara kita yang:

  1. Goyang kaki dan jadi bibik di rumah sendiri
  2. Buat kerja part time
  3. Dengan teguhnya balik UTP dan dengan 'RAJINNYA' siapkan FYP. He he.
  4. Melancong
  5. Shopping. (Year End Sale!)
  6. Yang dah grad pulak ada yang dah mula masuk alam pekerjaan. Btw, tahniah!
  7. Melepak di KFC baru tiap-tiap hari
Kami yang masih lagi tinggal satu sem sangat cemburu buta. Memang tak sabar mahu grad dan hidup berkerjaya. Tell us. Best ke kerja? Agak teruja. :P

This is just a short one. Untuk budak engineering, kita jumpa next sem. The rest, kita jumpa on the day of graduation nanti. Insyaallah. Till then, take care!


Friday, November 27, 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha buat Kenalan July 05!



Selamat Hari Raya AidilAdha kepada semua rakan-rakan July 05. Sama-samalah kita bermaaf-maafan, zahir & batin. InsyaALLAH

Monday, November 23, 2009

Macam-Macam Dunia Sekarang!

Assalamualaikum,

Lorh! Dah bersawang dah blog July 05 nie. Mungkin silap aku gak kot dah lama tak post sumthing kat blog nie. So, di sini saya nak kongsikan undang-undang pelik dari seluruh dunia, mungkin hanyalah secebis sahaja kisah pelik dari seluruh dunia. Pelik, memang pelik! Nak tergelak pun ade.

THAILAND :
* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.

SWISS :
* Dilarang berkebun di hari minggu.

SWEDEN :
* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.

KOREA SELATAN :
* Polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang ditahan.

SINGAPURA :
* Dilarang berjalan (bogel)
* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.

UNITED KINGDOM :
* Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.

MEXICO :
* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat memprovokasi rakan kerja selama jam kerja.
* Dilarang memaki di tempat umum.

AUSTRALIA :
* Dilarang mengangkat telefon pada deringan pertama.
* Dilarang mengenakan seluar dalam Hot Pink di hari minggu.

GREECE :
* Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.

KANADA :
* Dilarang memakai “handiplast” luka di tempat umum.
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
* Dilarang memanjat pokok.

PERANCIS :
* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.

ISRAEL :

* Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.

AMERIKA :

- ARIZONA :
* Dilarang memandu tanpa kasut.
* Dilarang bermain domino di hari Minggu.
* Dilarang memakai misai palsu di gereja.
* Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api.
* Dilarang memandu dengan mata tertutup.

- ALASKA :
* Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur.
* Dilarang memberi minum bir pada rusa.
* Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah.

- ARKANSAS :
* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.

- CALIFORNIA :
* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.

- COLORADO :
* Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan Anda ditahan olehnya.

- CONNECTICUT
* Dilarang mencium isterinya di hari Minggu.

- FLORIDA :
* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.

- WASHINGTON :
* Dilarang menyusui anak di tempat awam.

Macam-macam undang yang manusia cipta ni, benda remeh pun nak kecoh! Hoho...

P/s: Dicopy paste dengan kebenaran Matz di Forum Kelab Malaysia.
P/p/s: Adus, bertahan lagi 1 paper!

Thursday, October 8, 2009

ROCKSTARs of 2010 Dinner Nominees for Awards

The top 5 is out... youguys voted for it and here are the nominees for "ROCKSTARs of 2010 Dinner Awards" (not in order)

YOU ROCK DUDE
syamong
iskandar
farid
vicky
amir hamzah

YOU ROCK CHIC
fithri natasha
azeanty
maria elena
ema radzai
jehan

ROCK GEEK
Boon tat
Vignesh Kumar
Redzuan
Siti Hajar(che)
iskandar


VIRTUAL ROCKER

yap (penagih_dadih)
irfan (it is)
amar (kula)
razif (itis)
stonecold/stopek/syafeeq

ROCKMATES
asba & kicap
Pasukan Ingin Berhibur
5.1 osmetss okehh!!
excuse me
v5b 4.3 kan..

Who will win...?? Semuanya akan terjawab malam "ROCKSTARs of 2010 Dinner" .. see YOU there!

Wednesday, October 7, 2009

tentative Dinner

Time

Tentative

7.45pm

Rock Carpet Ceremony

8.30pm

Opening Performance

8.40pm

Gimmick and Opening Montage

9.10pm

Doa Recitation

9.15pm

Dinner Start

9.20pm

Performance & Awards

10.50pm

Free Stage

11.20pm

Montage Presentation – Class of 2010

11.30pm – 12.00am

Photography Session




Saturday, October 3, 2009

Sukaneka Schedule 4th October 2009

8:30am - CocoWLing + Tug of War
Venue: Sport Complex Field

10:00am - Happy Hour + Tug of War Continued
- Venue: Netball Court & Sport Complex Field

11:00am - Futsal Kain Pelekat + Water Bomb
- Venue: Beach Volleyball Court & Takraw Court

12:00am - Galah Panjang
- Venue: Badminton Court

1:00am - Tuju Selipar
- Venue: Badminton Court

Waktu panas kite main indoor la ehh, kang itam legam plak sume.. hoho
jom2 register cepat!~
refer post sebelum ni untuk focal person setiap game!
Register malam ni Last!
kamon2~

Wednesday, September 30, 2009

Hari Sukan! + Futsal

hari yang ditunggu2 akhirnya telah tiba~~
hujung minggu ni, 3hb & 4hb oktober, kita akan mengadakan acara sukan antara course! di mana budak2 cheme, meche, civil, EE, IT & IS akan berjuang untuk menentukan course manakah yang paling hebat dan bergaya dan well rounded sepanjang perkenalan kita selama 4/5 tahun ini. sepanjang hari sabtu, 3hb akan diadakan pertandingan Futsal, manakala hari ahad akan diadakan Sukaneka..

game2 sukaneka yang ada: ~Tug Of War, Tuju Selipar, Water Bomb, Happy Hour, CocoWling, Futsal Berkain Pelekat, Catch Ball, Galah Panjang~

FUTSAL

memandangkan court futsal kat v5 ade 1 je, maka kita terpaksa memaksimumkan penggunaan masa yang ade.. bermakna kita akan bermula pada pukul 8.30 pagi, jangan lambat plis!
bagi kategori jejaka2 kacak, semua team dah komfem, ade 10 team semua (3 meche, 2 cheme, 2 cv, 2 ee, 1 itis).. untuk kategori gadis2 rupawan, ade lagi yg belum register, so belum arrange lagi.. untuk lelaki, aku dah bahagi kepada 2 group seperti berikut..

(pembahagian dilakukan secara undian, oleh wakil cheme, meche & ee, dijamin tiada penipuan, harap maklum)

focal person : amar kula (013-2975167)



Monday, September 28, 2009

What's your moment?

oke guys..on behalf PnP department..i need some pictures from you all..since the day you entered this whatsocalled UTP until now..
find and email me or the list name below your best,cute,hawt,sexy,whatsoever you want to call it ASAP
also,you can submit to us your group photos..
make sure the best pixtures ok?

due to this friday ok..ef..ar..ai..di..ei..wai..FRIDAY!

listname you can email to

  1. iskan0504@gmail.com iskandar
  2. izzat@izzathelmy.com ejat IT
  3. slumber1412@gmail.com yap

Thursday, September 17, 2009

Batch Dinner, Raya Wishes dan dot dot dot

This few weeks had been real hectic for all of us.
FYP, projects, assignments and whatnot.
Committee batch dinner, tak payah cakap la.
On top of everything, nak kena plan an event for the entire batch lagi.

I myself, am not in the committee, but i can see that theyve been working their butts off to get things up and running.
(okay, serious bukan nak bodek. ikhlas ni.haha)

Reading the last few posts, ive noticed that everything about this dinner is complicated.
Nak pilih theme yang puas kan hati semua orang.
Nak pilih performances.
Nak get everyone to come and attend the dinner.
And it shouldnt be as complicated.

It should be simple.
As simple as a group of people from the same batch, having a meal together and reminiscing on the good old times selama bertahun tahun kita kat UTP together.

We have come a long way,
A long looooong way.

Tak tahu korang still ingat lagi atau tak.
But generally talking, what i can remember is this.

Back when we were staying in Old V5, orang orang di tingkat atas Duyung sentiasa ada benda nak shout from their rooms to all the passerbys. Hoho.
Dulu, macam tak berapa nak faham apa motif dia.
But, bila ingat balik, it does seem kinda funny.

And dulu, time exam or tests, or even time nak buat assignment pun, most of us will be flooding the cafe. Study group sambil makan munchies.
Even in the dead of the night, the cafe will still be very much alive, with our jokes and laughter(seronok kot dulu buat assignment and study pun boleh gelak gelak gembira).

And even the group projects dulu was a lot lagi best dari sekarang.
Do you guys remember that we used to berlakon drama for English class. All those different people from different courses, acted and played their part.
(sekarang kerja nak involve calculation and programming je, fooh, stress.)
And at the end of the day, it gave us something to look back to.

Things have changed so much since then.
Dah masuk degree, class semua dah jauh jauh.
We barely bump into one another, unless nampak dekat mamak.
Itu pun, kadang kadang tegur, kadang kadang tak.

Then we all left for internships, spread all over the country (some lucky ones, the world).
And when we came back, lagi la separated sebab semua dah ambil major lain lain.

And this batch dinner, i believe, is to set all those differences aside.
To dekat kan balik the gap between each one of us.
To bring us closer.
So that one day, when we are all working, we will look at the pictures of the dinner, and be able to say :
"oh my batchmates and i had a real bond once upon a time, and we had a smashing time at our dinner."

It's not just about dressing up as rockstars.
it's not just about the meal that we will be having.
It's not just about paying RM55 for the dinner.

It's more than that.
It's about all of us, differences aside, being one, for once.
One last time.

It makes me sad bila such a petty issue as the theme can cause so much riot.
It shouldnt be like that.
Tak kisah la, anda masuk July 05 dari foundation ke. Or masuk from matrix masa July 06 ke. Or dah tukar course and end up going to classes with the July 05 ke.
Tak kisah, yang penting, we grew up together in the past 4 years or so.

And that is what we should be celebrating.
:)

On another note altogether, i wish Eid Mubarak to every Muslim that is celebrating Raya. Selamat berseronok seronok di kampung halaman.
(Nak suka suka pun, main mercun sudah, please jangan main meriam bom C4 la segala).
Serious nak korang semua datang dinner dengan semua body parts intact.
XP

Coming home from the raya break, we will all suffer from a massive workload and tests.
But hopefully, we'll get to wind down and chillex during the dinner batch.
I miss duduk duduk dengan satu batch dan bersembang sembang
(weyh weyh! itll be like Minggu Aluan Siswa all over again!! hoho. kena menyanyi lagu UTP ni kat dinner)

I think this is panjang enough.
I shall stop now.

Last words, i genuinely am sorry if ada terkasar bahasa, tersakit kan hati anyone of you. Mintak ampun banyak banyak. Selamat Hari Raya.

:)

Monday, September 14, 2009

Dinner Shirts

...Interested??? Check it out here

Thursday, September 10, 2009

Version 2: How to rock and still be a STAR??...

Dah berhari2 aku dgr macam2 desas desus ttg tema dinner yg bakal dianjurkan iaitu rockstar.. aku tak reti nak tulis panjang.. tp dlm otak aku nih ader mcm2 idea ttg bagaimana fashion rockstar dpt dizahirkan… klu salah betulkan aku tau.. =)

Mari kiter lihat sendri aper tuh definition berpakaian rockstar… arghh malas nak google search..senang kata rockstar ialah cara berpakaian dengan lebeyh agresif dan menonjol (my own definition)…so org yg ingat rockstar ialah yang hard rock2 dgn celak tebal2 suar baju koyak rabak..tak semestinya =) ...usually people tend to think of black biler ckp pasal rockstar, tp sorang kawan aku nih Ms F cakap de rasa pink itu pun menonjol..so pakai la pink..bergantung pada kreativiti anda…heheh =)

Takyah buang tenaga la..aku ader fyp perogeress report kena anta nih..hehe..jom tgk beberapa fashion inspirasi yg aku cilok2 kt tenet..hehe..

1) utk LELAKI…

aku rasa senang jer utk korang utk carik menda2 rockstar nih..kan… tapi aku sarankan remember the word DINNER and the word STAR.. korang rasa okeh tak klu aku pergi pakai singlet yg ketiak smpai pinggang and jeans koyak rabak..heheh.. cam tak best jer..so suggestion aper yg mcm best:

a very good example on how to be the real rockstar (nih aku jgn curik =P )

Atau korang leh try fashion yg lebeyh smart

Atau sumthing yg lebeyh simple tapi masih menerapkan nilai2 rockstar (neh kalo dh malas abes)

Tapi klu abes malas pun malas lagi..hehe..pakai jerla cmnih (tshirt ngan jeans Mr D), rambut tak masuk dlm pakej yer…=)


Kalu anda berminat utk aksesori tmbahan..pakai la ini

Adehhhh penattt... tu la de..skrg meh tgk pmpn pulakkk

2) perempuan..arituh aku lalu MNG kat jj ipoh..patung de sumer mcm sapot kiter..hehe..sumer duk pakai ala2 rockstar... so cmner tuh..antara idea aku cmnih yer =)

bagi yg suker rock2 nih..aku tau korang mesti minat fesyen2 cmnih kan..

Korang rasa eleh tak grand pun..korang nk diva lagi..tgk nih =)


Tapi klu korang nak yg lebeyh sopan dan mengekalkan adat ketimuran..jap yer search tenet and and mix match sendri..urm..berpikir setengah jam dlu..sambil sahur..hehehe....

Huh...


Denim + kebaya (raya kan) +kain tudung hayfa (sempat promote ) + studded shoes = ROCK giler kott

Blazer itam + slack loose + tshirt dalam puteh + bangle kulit + tudung = ROCKK cunn beb

Tak pun takyah tgk jauh2....gaya pakaian excuse me ketika final euphonious...mereka memakai kebaya bersama denim...and they look so damn good..haha..excuse me roXX...

tak pun alang2 korang dh nak grad nih..beli la baju blazer ngan slack and kenakan baju kat dlm yg sesuai pakai bersama belt and tudung =)...pasti mengancam..hehe..dan terancam...

Jadi ingat yer…kena kreatif la tau… =)…. And ader hadiah utk ROCK MY WARDROBE AWARD…heheheh…lumayan weyhhhh =)..

Cepat2 book meja….


p/s: Kalau artikel ini sengal, ia disediakan 100% oleh Iskandar. Kalau best artikel, percayalah Ismal turut membantu. :)

Wednesday, September 9, 2009

Perhatian : Vokalis Diperlukan

.....Sepertimana yg kita sedia maklum, salah satu persembahan yg bakal menggegarkan malam batch dinner kita adalah persembahan acoustic yang menampilkan ramai performer tersohor daripada batch kita sendiri. Persembahan itu sememangnya bertambah hebat lagi, sekiranya ada vokalis- vokalis di luar sana yg ingin tampil untuk menjadi vokalis untuk band acoustic ini dan bersama-sama untuk menjayakan program dinner ini. Status vokalis ini juga seswai untuk lelaki ataupun perempuan.

....Bukan itu sahaja, vocalist juga berpeluang untuk request lagu yg dirasakan sesuai untuk dinyanyikan.. Kalau mungkin anda rasa kurang ariftentang lagu yg boleh dipilih, antara contoh lagu-lagu yg sesuai dimainkan adalah daripada dygta, aliff aziz, aizat, jason mraz, dan ramai lagi. Seperti dijelaskan tadi, seleksi lagu bukan terhad kepada seleksi lagu daripada artis ini sahaja.

Jika berminat, anda boleh menghubungi,
Kay the conqueror,
019-5036603
airell.arissa@gmail.com

Kepada vokalist di luar sana, kehebatan dinner kita akan menjadi bertambah gah lagi dengan adanya sumbangan daripada anda. Kenangan bahawa anda menggegarkan dinner pada malam itu akan kekal di hati para hadirin sampai bila-bila.

Tuesday, September 8, 2009

Rockstar Fashion

saya dipaksa untuk explain the rock fashion to all of you
bukan sebab korg tak tahu, tapi nak share a lil bit more that can make it easy for you guys to decide on what you guys want to wear for our one night dinner!
i know, ramai yang membebel mengeluh susah nak ikut theme, so i hope im able to make you think otherwise

alright, moving on, ada banyak konsep rockstar yang boleh dibawa ke dinner batch,
antaranya, indie rock; fashion lebih individual seperti grunge dan brit pop. punk rock yang mungkin sedikit extreme. 70's glam rock, rock & roll dan juga pada yang sentiasa berkeadaan tenang dan atas langit, mungkin boleh mencuba gaya hippy.

kata sayalah, fesyen rock ialah mix and match seperti Jimmy Page yang mengayakan hippy dan glam sekaligus. dan kontra seperti tutu dress dengan studded bracelet(Avril), dan ruffled shirt dengan blazer (Jimi Hendrix). dan baju kebaya dengan jeans (Excuse me, heee)

ok, here are a few elements of the rock that is often seen except for hippy(hippy will be explain later):

skinny, leggings
top hat (ala Slash) or fedora
ruffled shirt
glitter top
studded accessories
leather

pada yang cintakan zaman post-hippies dan si persian gay-Freddie Mercury, mari kita go glam rock! Glam rock ialah gliterry rock, yang mana orang berpakaian outrageous dan tak masuk akal. baju mesti nak menyakitkan mata dengan leopard dan glitter-glitter(mungkin sebab itu kaca mata hitam mereka besar, bukan sebab mata merah). saya go for this one! (macam ada yang kesah)

however, hippy ialah gaya yang contradik dengan gaya-gaya diatas. dia menekankan prinsip keamanan dan kesejahteraan. jika anda decide nak pakai seperti hippies, sila buat muka tenang supaya sedondon. antara fesyennya ialah skirt flowy-flowy, tie-dye, banyak bunga-bunga dan yang penting overload accessories. cadangan ini sesuai untuk yang bertudung mungkin, contohnya memakai headband across kepala dan vintage long dress. style hippies sgt macam-macam sila pergi google untuk keterangan lanjut.

apa yang satu cuba katakan, gaya rockstar sangat luas dan sesuai dikenakan oleh semua pelosok masyarakat tak kira muda tua yang baik mahupun yang jahat skit. mungkin anda tak nak kutip cadangan saya diatas, anda boleh fikir sendiri, asalkan anda stand out of the crowd and look unique, anda ialah Rockstar pada kami semua. (contoh bagi yang kecoh mahukan baju kebangsaan itu, boleh la pakai baju melayu dan sampin leather, takde hal) so, let us all be Rockstars of the night! yeah!

here a few fashion pictures that your kind project manager, Is digged out for all of you.. and some i digged (baikkan kiterorg)



Have fun trying out costume and go practise marching in with Ballroom Blitz and practise marching out with Layla :)

p/s : segala kecoh tak puas hati, sila emailkan kepada saya, nurulaain@gmail.com dan Is kata kalau nak advice pun kena contact saya juga. apakah(WTH), Is? boleh je kot. sila-sila.

Sunday, September 6, 2009

Rhythm of the Night



Love to sing?

Want to graduate with a bang?

Love performing?

We're looking for acoustic performers to perform on Rockstar of 2010 Dinner


We would love to hear from you

Please and Thank you!


Thank you to the volunteers. We have now closed the slots for acoustic performers.

Friday, September 4, 2009

CLASS OF 2010 BATCH DINNER


ROCK CHICK AWARD???

ROCK DUDE AWARD??

ROCK MY WARDROBE AWARDS??

PROGRAMME THAT ROCK THE YEAR??



Its COMING!!!

Your browser may not support display of this image.


It will be FUN, EXCITING, ENTERTAINING, STOMACH FILLING

and ROCKKK.dgn hanya RM55 jerr???

BOOK your ticket NOWW!!!!......

And be apart of this exciting event

Seating will be according to the date and time of your booking.

Table booking is really recommended so you can seat with your friends




For booking and more details contact:

Iskandar (ME) - 0129356704

Hayfa (EE) - 0193851558

Eina (CV) 0195235007

Achul (CE) 0194970432

Aizudin (IT/IS) - 0127327979