Saturday, May 30, 2009

Flame Wars

Since everyone's now either at home or doing their internship, I reckon it shouldn't be a problem to access Youtube, right? =P

So here's a little something for all you flamers out there. Enjoy~!


Wednesday, May 27, 2009

Blogging Responsibly

In light of a few recent events, would just like to take a little time out to remind fellow bloggers that the purpose of blogging is not to launch personal vendettas. Attacking someone directly on your blog is really not a good idea.

Firstly, using a blog for personal attacks makes the blogger look bad. It shows immaturity, lack of judgment, pettiness. And airing other people's problems is just not acceptable. We would not like others to do the same to us, right? So do unto others what you would do unto yourselves.

Don't blog in anger. Sometimes we get caught up in the moment, so eager to rant our problems and emotions to somewhere or someone, that we forget that a blog is much too public a place for some things. That's why we have friends, and if all else fails, personal diaries.

But however bad a blog post can be, that does not excuse vicious commenting and flaming. We have to bear in mind that the blogger wrote out of anger, and anger makes people say and do stupid things that they don't really mean. Don't retaliate to someone's blog post with rude and vulgar comments. You can hide behind that Anonymous title, but that still doesn't make you that much better than the person who posted the blog in the first place.

All in all, please settle fights outside the blogsphere.

Love and peace, yo~

Monday, May 25, 2009

physical beauty


I’m reading an article from FACES magazine.  It’s about how far physical beauty can take you?

Here said that a study conducted by University of California researchers, found that good looking people take home 12% moolah that the average looking one. Here’s more, New York Time article in 2005 wrote that taller people earn an extra US$789 per added inch. An obese woman brought home about 17% less than slimmer one.

Talk about discrimination.

That being said, sort of put the unlucky one in the unfair position, aight. Well, include me too I ain’t that tall either. Put yourself as an hr manager interviewing a position to be a young exec. You have two resume with equivalence qualification. One looks like Scarlett Johansson, but the other one look like ekkk, female version of 50cent. Of course she picks the ‘Scarlett Johansson’. When I was doing my internship, the other boss said to me sarcastically, “Aain, tak de ke intern hot skit”. He was kidding, but theres truth in that, if I had to choose, if I am a marketing manager especially, I rather choose a  A- Hugh Jackman rather than an A scorer geek in the beauty and the geek. With shallow and stereotype thinking of people will listen to him while he talks and he looks confident he can do the job.

How about lawyer? Lagilah, if we’re talking about lawyer. The pretty one can even get away from a murder (not literally!) Well, could be literally too, go watch Basic Instinct.

I'm not saying, after u read this. You should go spend RM50,000 on a face lift or a liposuction to get the job. Just so you know, in the real world, appearance is important. Have a confident face that could spread positive energy (I made this up). People always discriminate! So dress up well. The first impression is everything, people do judge book by its cover.

p/s: so, final semester pakai handsome and cantik2, baru senior kot!

pp/s: saya ada satu lagi paper, mumumumu, benci. 

Friday, May 22, 2009

Course Registration July 2009 sudah bermula

Perhatian kepada pelajar2 July 2005. Selaku ini post pertama aku kat blog my july 05, nak diingat kan bahawa

Course Registration sudah bermula~

Click sini untuk ke link Student Portal
dan mula kan proses pendaftaran sebelum terlambat

Online course registration
18 May- 12 June 2009

Commencement on July 2009
19 July 2009

Add Drop period
20 July - 31 July 2009

p/s: untuk bebudak yang tengah internship, pulun final report tu, jangan tak pulun

Wednesday, May 20, 2009

Happy birthday Zulamryn & Pittmint!

Pitmint

Toge

Selamat Hari Lahir
Semoga Panjang umur dan murah rezki!


Tuesday, May 19, 2009

watch out!!

oke guys..here some infos for you all..

lately I'm receiveing lots of fake mail from many sources..
here is the worst one..

from a sender claimed that they from CIMB bank

that email looks exactly like this

Image Hosting by Picoodle.com

if some of u cant see the image..i already quote the content below

Alert Message - #2605

Dear Valued Customer,

We placed an hold on your account for security reasons as we detected several invalid logon attempts from a blacklisted location. Your immediate attention is required to activate and restore access to your account.

Activate Now
http://www.cimbclicks.com.my/start.html

Note: Your account will be closed if not resolved within 10 minutes of notice.

Sincerely,

CIMB Bank


there's a link they want u to click..beware..that link is one way for hacker to get some info from u such as account bank password..

if u click the link it will appear like this

Image Hosting by Picoodle.com

IT LOOKS EXACTLY LIKE THE REAL CIMBCLICKS

SO NEVER EVER LOGIN FROM THAT SITE...

this kind of method well known as web phishing..really easy to do it..
what is phising?
google it..
here's the link http://en.wikipedia.org/wiki/Phishing

how to know that link is a phishing site?

LOOK AT UR ADDRESS BAR..
the fake cimb using

http://www.startclicks-net.com/CIMB-Online.htm

fyi, http://www.startclicks-net.com/ just somekind a webhosting like that..aku pun tatau nk describe cane..hahaha

the REAL CIMB wont be like this easy measy link..
the real one looks like this

https://www.cimbclicks.com.my/wps/portal/!ut/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3hfwxADd1NTI0MLJ083AyMPQyP_0BBTQ3cDY30_j_zcVP2CbEdFAAml7B0!/dl2/d1/L0lDU1ovd0NrQUpJQSEvWUZZSndBISEvTG9naW4!/

SEE THE DIFFERENT!!

it will have that complicated numbers + letters..which called as hash..
learn it.. i wont explain too much here..
just beware k guys..!!

my first post as an author here LOL.. :P

Takziah

Takziah diucapkan kepada Saifullah Osman yg baru sahaja kehilangan ayahnya. Marilah kita sedekahkah al-Fatihah, semoga roh ayahnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan pesuruh Allah yg beriman.

Monday, May 18, 2009

Minat, Demand, Lecturer & Member?

Assalamualaikum & salam sejahtera.

1st of all, semoga rakan2 batch july 05, sihat2 sentiasa. seperti semua sedia maklum, pendaftaran untuk semester bagi sesi july 09 telah pun dibuka, dan sedar tak sedar, kita tinggal setapak shja lagi untuk ke dunia final year (yeaaa..nk grade da!)

Akan ttapi, timbul masalah rutin apabila kita hendak mula mendaftarkan kos pilihan kita. So, utk post kali ini, kita akan sama2 berkongsi pendapat dan idea, antara Minat, Demand, Lecturer & Member, yang mana satu menjadi faktor anda memilih kos pilihan anda.

Minat
Pada pendapat aku, minat merupakan faktor utama mengapa di kalangan kita akan memilih kos bagi semester seterusnya. Sya sndiri memilih kos kejuruteraan mekanikal kerana saya sedar akan potensi selain minat yang mendalam dalam bidang matematik, fizik dan seumpamanya. Sya tidak memilih kejuruteraan kimia kerana saya tau sejak dari tingkatan 4, sya antara student yang jrg menyiapkan kerja subjek tersebut atas dasar minat yg kurg mendalam, so of courselah, result SPM utk subjek kimia, ala kadar sahaja. hehe.

dari segi logiknya, bila kita minatkan sesuatu perkara, segala yg sukar, akan mudah jalannya jika kena pada usaha, doa dan tawakkal. kerana perasaan minat itu sebenarnya lahir daripada hati. contoh terdekat (maaf ye luar cket dri skop akademik), bila anda minatkan seseorang, x kisahlah lelaki atau wanita, pasti ada sahaja yg akan anda cuba utk menarik perhatian mereka, bagi yg teruna, dari keadaan tidak terurus, tiba2 menjadi jejaka idaman malaya semata-mata mahu menukar imej agar si dia akan menumpukan perhatian ke arahnya.(hehe, sorry skali lgi klu pernyataan ini tidak dipersetujui oleh kebnyakan pihak, tpi skadar berkngsi penglaman sebenar yg dilalui...).

So, jika anda seorang yg suka memulakan sesuatu perkara atas dasar minat, teruskanlah. tak rugi, percayalah.

Demand
Jika korang minatkan sesuatu perkara, tetapi, faktor demand (permintaan) atau peluang pekerjaan tersebut kurang, sudah pasti ianya akan menjdi antara faktor besar kenapa ramai dikalangan graduan lepasan IPT (xkisahlah awam atau swasta) yang akan menganggur. Dulu ada juga cita-cita nak jadi pakar IT, tapi keadaan masa tu menunjukkan demand utk sektor IT ini kurang sangat. sebab itulah saya beralih kepada bidang lain. TETAPI, rakan-rakan dalam bidang IT jgnlah bimbng, sebab situasi sekarang berbeza, tgk sajelah kat JobStreet, kat website yang mengiklankan peluang pekerjaan, terlalu byk ruang untuk graduan IT memulakan pekerjaan dalam bidang mereka.

Bagi saya, faktor demand ini juga boleh bagi impak yang besar kalau tiada minat yang mendalam dlam bidang yg diceburi. tapi ada juga mereka2 yg sudh berpenglaman berkata, minat itu akan timbul bila peluang keemasan berada di depan mata. Euum, bersetuju sangat dalam ungkapan tu.

Lecturer & Member
Haaa, ini juga buat kita semua fenin-fenin lalat nk pilih kos utk nex semester. Mcm-mcm komen yg kita dengar. Ada lecturer yg best tapi subjek nye plak susah tahap gaban. Ade subjek yg sng nk score, tapi lecturer nye pulak yg buat kite rse down nk amek subjek tu. Sekali lagi, di sini, faktor minat yg boleh jadi gear 1st kita utk drive and accelerate!

Lagi satu, sebab mmber, pergh ini pun perit gak ni nk bt decision. member sorang ni nk amek kos A, kita plak nak amek kos B. nnt klu x same, payah lah nk bt assignment, projek. so coursework rendah, n lastly affect result utk kos tu. huhuhu, pening-pening. saya pun pening nk pikir hal ni. tepuk dada, tanya selera, slagi tak bt kptsan, smpi bilala kita ditakuk lama. klu takde member, buatlah lecturer tu jadik member kite. (wlupun x pernh try, tpi rsenye impaknye mesti best, ke klu korang sume pernh lalui sendiri, komen2 la ye).

Penutup, panjg lebar dh menaip entri ni, harap rakan-rakan semua dapat bantu kita semua membt pilihan yg terbaik utk masa depan yg cemerlang, gemilang dan terbilang (hehehe...)

Thursday, May 14, 2009

You Might Be An Engineer If...

* You have no life - and you can PROVE it mathematically.
* You enjoy pain.
* You know vector calculus but you can't remember how to do long division.
* You chuckle whenever anyone says "centrifugal force".
* You've actually used every single function on your graphing calculator.
* It is sunny and 70 degrees outside, and you are working on a computer.
* You frequently whistle the theme song to "MacGyver".
* You know how to integrate a chicken and can take the derivative of water.
* You think in "math".
* You've calculated that the World Series actually diverges.
* You hesitate to look at something because you don't want to break down its wave function.
* You have a pet named after a scientist.
* You laugh at jokes about mathematicians.
* The Humane society has you arrested because you actually performed the Schrodinger's Cat experiment.
* You can translate English into Binary.
* You can't remember what's behind the door in the engineering building which says "Exit".
* You have to bring a jacket with you, in the middle of summer, because there's a wind-chill factor in the lab.
* You are completely addicted to caffeine.
* You avoid doing anything because you don't want to contribute to the eventual heat-death of the universe.
* You consider ANY non-engineering course "easy".
* When your professor asks you where your homework is, you claim to have accidentally determined its momentum so precisely, that according to Heisenberg it could be anywhere in the universe.
* The "fun" center of your brain has deteriorated from lack of use.
* You'll assume that a "horse" is a "sphere" in order to make the math easier.
* The blinking 12:00 on someone's VCR draws you in like a tractor beam to fix it.
* You bring a computer manual / technical journal as vacation reading.
* The salesperson at Circuit City can't answer any of your questions.
* You can't help eavesdropping in computer stores... and correcting the salesperson.
* You're in line for the guillotine... it stops working properly... and you offer to fix it.
* You go on the rides at Disneyland and sit backwards to see how they do the special effects.
* You have any "Dilbert" comics displayed in your work area.
* You have a habit of destroying things in order to see how they work.
* You have never backed up your hard drive.
* You haven't bought any new underwear or socks for yourself since you got married.
* You spent more on your calculator than on your wedding ring.
* You think that when people around you yawn, it's because they didn't get enough sleep.
* You would rather get more dots per inch than miles per gallon
* You've ever calculated how much you make per second.
* Your favorite James Bond character is "Q," the guy who makes the gadgets.
* You understood more than five of these jokes.
* You make a copy of this list, and post it on your door (or your home page.)

.... credit to MJS..

Saturday, May 9, 2009

Happy Mother's day..


Selamat Hari ibu diucapkan kepada semua ibu-ibu di seluruh dunia. Jasa dan pengorbanan ibunda semua dalam membesarkan dan mendewasakan anak-anakmu ini takkan dilupakan sehingga akhir hayat nanti. Terima kasih kerana mendidik tentang pelajaran, mengajar menulis nama, larang kitaorg panjat pokok, halang kitaorg drpd bermain di tepi jalan, tak tidur malam jaga kami yg sedang sakit, masak lauk kegemaran yg sedap-sedap, mengajar kami agar tidak melupakan Tuhan, menceriakan kami dalam kedukaan, menampar ketika kurang ajar, meleter apabila ingkar arahan, sentiasa mendoakan kebahagiaan kami, dan tidak pernah sesaat pon membenci diri kami, setiap anak-anakmu kekal dalam ingatanmu, di dunia dan di akhirat...

Ibuku, macam mana harus kami berdepan dgnmu?... begitu byk pengorbananmu terhadap kami, sedangkan kami mementingkan awek/bf daripada mu, lebih suka berhibur dari menanyakan khabarmu, tak selalu ingat kepadamu, mementingkan kerja-kerja lain drpd urusanmu, lebih mementingkan diri drpdmu, ingkar kpd Tuhan sedangkan berkali-kali diingatkan olehmu, memberikan pelbagai alasan ketika kamu memerlukan pertolongan..
Maafkan segala dosaku ibu, sesungguhnya anakmu ini berdosa dan bersalah kepadamu..

Kepada my fellow friends, hargailah ibu kita sebaik mungkin. Mungkin satu hari nanti tanpa dijangka Yg maha Esa lebih menyayanginya dari kita dan pada waktu itu, sesal sudah tidak berguna lagi. Kepada mereka yg ibunya telah pergi dahulu, sedekahkanlah Al-fatihah kepada roh-roh mereka, semoga dicucuri rahmat dan InsyaAllah, bertemu lagi di syurga yg hakiki kelak.

Selamat Hari Ibu.

Friday, May 8, 2009

Good Luck!!

Exams for most of us are just round the corner. Here's wishing all the best to those having their exams.







GOOD LUCK!!!