Monday, August 17, 2009

Dewa PES July 05?

assalamualaikum..
hi guys..
memandangkan aku telah diberi peranan untuk membuat games2 pre-dinner ikot suke ati aku, maka di sini aku ingin mencadangkan games yg pertama, jeng3.. sila baca dgn bersemangat!
first2 skali, dinner kite most probably 9 hb 10, iaitu 2 minggu selepas cuti raya. bermakne cume ade 1 weekend je, 3,4 hb utk kite buat games2 mcm futsal, netball, sukaneka etc, sbb sblom tu kan bln puase, sape yg nk bersukan? sekaligus menenggelamkan terus hasrat aku untuk menganjurkan games yg pelik2 dan mengujakan spt acara lumba kayak, memancing, memasak dan.. dan.. ntah x pikir pn lg, tp yg penting pelik la.

jadi utk memeriahkan lg acara pre-dinner dan juga utk memberi peluang utk rakan2 yg aktif bersukan di alam maya, dan juge atas cadangan mereka, ape kate kite buat tournament PES sebagai pembuka tirai acara pre-dinner kite. tambahan pule, tournament ini bole diadakan di bulan puase dan bile2 mase, di mane jue..

okey, ni antara peraturan2 yg aku baru pikir..
1. peserta2 akan dibahagikan kpd 2 grup, grup A & grup B, atau grup 1 & grup 2 pn bole jugak.
2. perlawanan akan diadakan secara liga, 2 peserta terbaik dr setiap grup akan proceed ke pusingan semi final
3, cmne nk lawan? haa yg ni susa sket, leceh la nk angkut pc sorg2 gi common room ke ape kan, so aku cadangkan cara lawan die adalah ikot pndai korg..
4. cmne tu? okey, setiap peserta perlu kasi nombo tepon dan alamat bilik kat aku. pstu, aku akan siarkan info2 setiap peserta tu kat blog ni nnt. pstu korg pndai2 cari peserta2 lain dlm grup korg tu, celen die, pstu kasi result perlawanan kat aku.
5. utk mengelakkan penipuan, at least seorang saksi kene ade waktu match tu diadakan.
6. setiap peserta kene fight setiap peserta lain dlm grup die. cth grup A ade 10 org, grup B ade 10 org, maka setiap org kene ade 9 games.. ade time limit, kene abes lawan sume 9 games tu sebelum tarikh tertentu.
7. menang 3 pt, seri 1 pt, kalah 0.00 pt..
8. da masuk semi nnt baru la pkir kalo nk buat grand sket ke, cth nk fight kat common room ke, kat cafe v5 ke, tayang skrin beso, kat chanselor hall ke, kat ameeth ke
9. dah semi nnt perlawanan akan diadakan secara home dan away, kaki2 bola paham sndrik la rules die cmne, away goal sume..
10. hadiah? haa yg tu kite xtauuu... miting smlm pn bajet masih menjadi permasalahan penting, tp yg penting, status, title DEWA PES July 05 akan dianugerahkan kepada pemenang. at least, bole kasi sijil penganugerahan title DEWA kpd 3 pemenang, cth..

dengan ini menganugerahkan status DEWA PES July 05 kepada,
Kula Ragas
bla bla bla....

at least korg da keje nnt, ade gak bnde sijil tu bole simpan buat kenangan..

ni aku tulih ni sebagai cadangan je, bukan betul2 lg.. tujuan aku tulih nk tye pendapat korg la camane, pstu nk dpt permision org2 atasan lg kan..

so amacam?


22 comments:

openg said...

ROOPENGNEY!!

kula said...

itu mksudnye setuju ke ape tu?

Anonymous said...

bhase ape itu?

-arelip said...

setuju..idea yg nice..

gArGaN said...

Tourney PES hanye lah permulaan, bole juga anjurkan Dota atau CS juge jika ramai yg berminat :D

adam_hareezi said...

A r t u r o ² ~
haha.. mau join~

pakker said...

buat babo jom. ramai sket target audiences. awek2 bleh main.

pakker said...

babo boleh main pakai LAN. kula jadi server and boleh observe tourney dari bilik die je.

adam_hareezi said...

babo pon on juger ~

amin said...

eleyy pakker...
awek saje yg ko ingat...
=p

ijat kancil said...

yeayyy babo jum!!

pakker said...

haha. takde la, kasi game tu jadi universal sket. makin ramai makin meriah

yap said...

hahaha..kalo jadi aku join team kroni tingkat 5..team plg hebat skali

shit said...

aku x tahu nak comment kat ne, tp, buatla tema bollywood!!

kula said...

tema bolywood? ade la 8 orang pegi nnt.
kpada pakker, babo macam senang tipu, contoh suruh orang lain mainkan.
tapi takpe, akan ditimbangkan camne..

Anonymous said...

bagus jgk,sijil tu buleh digunakan utk intrview keje nanti.

Anonymous said...

alaa..openg rosakkan R2 aku..siott,cane nk battle...

Anonymous said...

xpractical.. xinvolve ramai org n x happening..x drasai 1batch

kula said...

sabo le.. nk involve sume org tggu mggu futsal, netball and sukaneka..

kalo ko ade idea aktiviti yg bole involve sume org dan happening dan dirasai 1 batch mase bulan puase, sile cadangkan

openg said...

futsal bole. style cosmo gituuu...

sape anonymus? reza? arab? ade bran ke?

openg said...

papehalpun pes ni orait pe.. xnak maen senyap. nak maen pulak tgu apa lg.. prektis.. haha.

Anonymous said...

plis bro, jom la anjurkan pes bro..aku tingin siut nak men pes ngan sume bro..vote utk PES!