Wednesday, September 30, 2009

Hari Sukan! + Futsal

hari yang ditunggu2 akhirnya telah tiba~~
hujung minggu ni, 3hb & 4hb oktober, kita akan mengadakan acara sukan antara course! di mana budak2 cheme, meche, civil, EE, IT & IS akan berjuang untuk menentukan course manakah yang paling hebat dan bergaya dan well rounded sepanjang perkenalan kita selama 4/5 tahun ini. sepanjang hari sabtu, 3hb akan diadakan pertandingan Futsal, manakala hari ahad akan diadakan Sukaneka..

game2 sukaneka yang ada: ~Tug Of War, Tuju Selipar, Water Bomb, Happy Hour, CocoWling, Futsal Berkain Pelekat, Catch Ball, Galah Panjang~

FUTSAL

memandangkan court futsal kat v5 ade 1 je, maka kita terpaksa memaksimumkan penggunaan masa yang ade.. bermakna kita akan bermula pada pukul 8.30 pagi, jangan lambat plis!
bagi kategori jejaka2 kacak, semua team dah komfem, ade 10 team semua (3 meche, 2 cheme, 2 cv, 2 ee, 1 itis).. untuk kategori gadis2 rupawan, ade lagi yg belum register, so belum arrange lagi.. untuk lelaki, aku dah bahagi kepada 2 group seperti berikut..

(pembahagian dilakukan secara undian, oleh wakil cheme, meche & ee, dijamin tiada penipuan, harap maklum)

focal person : amar kula (013-2975167)



Monday, September 28, 2009

What's your moment?

oke guys..on behalf PnP department..i need some pictures from you all..since the day you entered this whatsocalled UTP until now..
find and email me or the list name below your best,cute,hawt,sexy,whatsoever you want to call it ASAP
also,you can submit to us your group photos..
make sure the best pixtures ok?

due to this friday ok..ef..ar..ai..di..ei..wai..FRIDAY!

listname you can email to

  1. iskan0504@gmail.com iskandar
  2. izzat@izzathelmy.com ejat IT
  3. slumber1412@gmail.com yap

Thursday, September 17, 2009

Batch Dinner, Raya Wishes dan dot dot dot

This few weeks had been real hectic for all of us.
FYP, projects, assignments and whatnot.
Committee batch dinner, tak payah cakap la.
On top of everything, nak kena plan an event for the entire batch lagi.

I myself, am not in the committee, but i can see that theyve been working their butts off to get things up and running.
(okay, serious bukan nak bodek. ikhlas ni.haha)

Reading the last few posts, ive noticed that everything about this dinner is complicated.
Nak pilih theme yang puas kan hati semua orang.
Nak pilih performances.
Nak get everyone to come and attend the dinner.
And it shouldnt be as complicated.

It should be simple.
As simple as a group of people from the same batch, having a meal together and reminiscing on the good old times selama bertahun tahun kita kat UTP together.

We have come a long way,
A long looooong way.

Tak tahu korang still ingat lagi atau tak.
But generally talking, what i can remember is this.

Back when we were staying in Old V5, orang orang di tingkat atas Duyung sentiasa ada benda nak shout from their rooms to all the passerbys. Hoho.
Dulu, macam tak berapa nak faham apa motif dia.
But, bila ingat balik, it does seem kinda funny.

And dulu, time exam or tests, or even time nak buat assignment pun, most of us will be flooding the cafe. Study group sambil makan munchies.
Even in the dead of the night, the cafe will still be very much alive, with our jokes and laughter(seronok kot dulu buat assignment and study pun boleh gelak gelak gembira).

And even the group projects dulu was a lot lagi best dari sekarang.
Do you guys remember that we used to berlakon drama for English class. All those different people from different courses, acted and played their part.
(sekarang kerja nak involve calculation and programming je, fooh, stress.)
And at the end of the day, it gave us something to look back to.

Things have changed so much since then.
Dah masuk degree, class semua dah jauh jauh.
We barely bump into one another, unless nampak dekat mamak.
Itu pun, kadang kadang tegur, kadang kadang tak.

Then we all left for internships, spread all over the country (some lucky ones, the world).
And when we came back, lagi la separated sebab semua dah ambil major lain lain.

And this batch dinner, i believe, is to set all those differences aside.
To dekat kan balik the gap between each one of us.
To bring us closer.
So that one day, when we are all working, we will look at the pictures of the dinner, and be able to say :
"oh my batchmates and i had a real bond once upon a time, and we had a smashing time at our dinner."

It's not just about dressing up as rockstars.
it's not just about the meal that we will be having.
It's not just about paying RM55 for the dinner.

It's more than that.
It's about all of us, differences aside, being one, for once.
One last time.

It makes me sad bila such a petty issue as the theme can cause so much riot.
It shouldnt be like that.
Tak kisah la, anda masuk July 05 dari foundation ke. Or masuk from matrix masa July 06 ke. Or dah tukar course and end up going to classes with the July 05 ke.
Tak kisah, yang penting, we grew up together in the past 4 years or so.

And that is what we should be celebrating.
:)

On another note altogether, i wish Eid Mubarak to every Muslim that is celebrating Raya. Selamat berseronok seronok di kampung halaman.
(Nak suka suka pun, main mercun sudah, please jangan main meriam bom C4 la segala).
Serious nak korang semua datang dinner dengan semua body parts intact.
XP

Coming home from the raya break, we will all suffer from a massive workload and tests.
But hopefully, we'll get to wind down and chillex during the dinner batch.
I miss duduk duduk dengan satu batch dan bersembang sembang
(weyh weyh! itll be like Minggu Aluan Siswa all over again!! hoho. kena menyanyi lagu UTP ni kat dinner)

I think this is panjang enough.
I shall stop now.

Last words, i genuinely am sorry if ada terkasar bahasa, tersakit kan hati anyone of you. Mintak ampun banyak banyak. Selamat Hari Raya.

:)

Monday, September 14, 2009

Dinner Shirts

...Interested??? Check it out here

Thursday, September 10, 2009

Version 2: How to rock and still be a STAR??...

Dah berhari2 aku dgr macam2 desas desus ttg tema dinner yg bakal dianjurkan iaitu rockstar.. aku tak reti nak tulis panjang.. tp dlm otak aku nih ader mcm2 idea ttg bagaimana fashion rockstar dpt dizahirkan… klu salah betulkan aku tau.. =)

Mari kiter lihat sendri aper tuh definition berpakaian rockstar… arghh malas nak google search..senang kata rockstar ialah cara berpakaian dengan lebeyh agresif dan menonjol (my own definition)…so org yg ingat rockstar ialah yang hard rock2 dgn celak tebal2 suar baju koyak rabak..tak semestinya =) ...usually people tend to think of black biler ckp pasal rockstar, tp sorang kawan aku nih Ms F cakap de rasa pink itu pun menonjol..so pakai la pink..bergantung pada kreativiti anda…heheh =)

Takyah buang tenaga la..aku ader fyp perogeress report kena anta nih..hehe..jom tgk beberapa fashion inspirasi yg aku cilok2 kt tenet..hehe..

1) utk LELAKI…

aku rasa senang jer utk korang utk carik menda2 rockstar nih..kan… tapi aku sarankan remember the word DINNER and the word STAR.. korang rasa okeh tak klu aku pergi pakai singlet yg ketiak smpai pinggang and jeans koyak rabak..heheh.. cam tak best jer..so suggestion aper yg mcm best:

a very good example on how to be the real rockstar (nih aku jgn curik =P )

Atau korang leh try fashion yg lebeyh smart

Atau sumthing yg lebeyh simple tapi masih menerapkan nilai2 rockstar (neh kalo dh malas abes)

Tapi klu abes malas pun malas lagi..hehe..pakai jerla cmnih (tshirt ngan jeans Mr D), rambut tak masuk dlm pakej yer…=)


Kalu anda berminat utk aksesori tmbahan..pakai la ini

Adehhhh penattt... tu la de..skrg meh tgk pmpn pulakkk

2) perempuan..arituh aku lalu MNG kat jj ipoh..patung de sumer mcm sapot kiter..hehe..sumer duk pakai ala2 rockstar... so cmner tuh..antara idea aku cmnih yer =)

bagi yg suker rock2 nih..aku tau korang mesti minat fesyen2 cmnih kan..

Korang rasa eleh tak grand pun..korang nk diva lagi..tgk nih =)


Tapi klu korang nak yg lebeyh sopan dan mengekalkan adat ketimuran..jap yer search tenet and and mix match sendri..urm..berpikir setengah jam dlu..sambil sahur..hehehe....

Huh...


Denim + kebaya (raya kan) +kain tudung hayfa (sempat promote ) + studded shoes = ROCK giler kott

Blazer itam + slack loose + tshirt dalam puteh + bangle kulit + tudung = ROCKK cunn beb

Tak pun takyah tgk jauh2....gaya pakaian excuse me ketika final euphonious...mereka memakai kebaya bersama denim...and they look so damn good..haha..excuse me roXX...

tak pun alang2 korang dh nak grad nih..beli la baju blazer ngan slack and kenakan baju kat dlm yg sesuai pakai bersama belt and tudung =)...pasti mengancam..hehe..dan terancam...

Jadi ingat yer…kena kreatif la tau… =)…. And ader hadiah utk ROCK MY WARDROBE AWARD…heheheh…lumayan weyhhhh =)..

Cepat2 book meja….


p/s: Kalau artikel ini sengal, ia disediakan 100% oleh Iskandar. Kalau best artikel, percayalah Ismal turut membantu. :)

Wednesday, September 9, 2009

Perhatian : Vokalis Diperlukan

.....Sepertimana yg kita sedia maklum, salah satu persembahan yg bakal menggegarkan malam batch dinner kita adalah persembahan acoustic yang menampilkan ramai performer tersohor daripada batch kita sendiri. Persembahan itu sememangnya bertambah hebat lagi, sekiranya ada vokalis- vokalis di luar sana yg ingin tampil untuk menjadi vokalis untuk band acoustic ini dan bersama-sama untuk menjayakan program dinner ini. Status vokalis ini juga seswai untuk lelaki ataupun perempuan.

....Bukan itu sahaja, vocalist juga berpeluang untuk request lagu yg dirasakan sesuai untuk dinyanyikan.. Kalau mungkin anda rasa kurang ariftentang lagu yg boleh dipilih, antara contoh lagu-lagu yg sesuai dimainkan adalah daripada dygta, aliff aziz, aizat, jason mraz, dan ramai lagi. Seperti dijelaskan tadi, seleksi lagu bukan terhad kepada seleksi lagu daripada artis ini sahaja.

Jika berminat, anda boleh menghubungi,
Kay the conqueror,
019-5036603
airell.arissa@gmail.com

Kepada vokalist di luar sana, kehebatan dinner kita akan menjadi bertambah gah lagi dengan adanya sumbangan daripada anda. Kenangan bahawa anda menggegarkan dinner pada malam itu akan kekal di hati para hadirin sampai bila-bila.

Tuesday, September 8, 2009

Rockstar Fashion

saya dipaksa untuk explain the rock fashion to all of you
bukan sebab korg tak tahu, tapi nak share a lil bit more that can make it easy for you guys to decide on what you guys want to wear for our one night dinner!
i know, ramai yang membebel mengeluh susah nak ikut theme, so i hope im able to make you think otherwise

alright, moving on, ada banyak konsep rockstar yang boleh dibawa ke dinner batch,
antaranya, indie rock; fashion lebih individual seperti grunge dan brit pop. punk rock yang mungkin sedikit extreme. 70's glam rock, rock & roll dan juga pada yang sentiasa berkeadaan tenang dan atas langit, mungkin boleh mencuba gaya hippy.

kata sayalah, fesyen rock ialah mix and match seperti Jimmy Page yang mengayakan hippy dan glam sekaligus. dan kontra seperti tutu dress dengan studded bracelet(Avril), dan ruffled shirt dengan blazer (Jimi Hendrix). dan baju kebaya dengan jeans (Excuse me, heee)

ok, here are a few elements of the rock that is often seen except for hippy(hippy will be explain later):

skinny, leggings
top hat (ala Slash) or fedora
ruffled shirt
glitter top
studded accessories
leather

pada yang cintakan zaman post-hippies dan si persian gay-Freddie Mercury, mari kita go glam rock! Glam rock ialah gliterry rock, yang mana orang berpakaian outrageous dan tak masuk akal. baju mesti nak menyakitkan mata dengan leopard dan glitter-glitter(mungkin sebab itu kaca mata hitam mereka besar, bukan sebab mata merah). saya go for this one! (macam ada yang kesah)

however, hippy ialah gaya yang contradik dengan gaya-gaya diatas. dia menekankan prinsip keamanan dan kesejahteraan. jika anda decide nak pakai seperti hippies, sila buat muka tenang supaya sedondon. antara fesyennya ialah skirt flowy-flowy, tie-dye, banyak bunga-bunga dan yang penting overload accessories. cadangan ini sesuai untuk yang bertudung mungkin, contohnya memakai headband across kepala dan vintage long dress. style hippies sgt macam-macam sila pergi google untuk keterangan lanjut.

apa yang satu cuba katakan, gaya rockstar sangat luas dan sesuai dikenakan oleh semua pelosok masyarakat tak kira muda tua yang baik mahupun yang jahat skit. mungkin anda tak nak kutip cadangan saya diatas, anda boleh fikir sendiri, asalkan anda stand out of the crowd and look unique, anda ialah Rockstar pada kami semua. (contoh bagi yang kecoh mahukan baju kebangsaan itu, boleh la pakai baju melayu dan sampin leather, takde hal) so, let us all be Rockstars of the night! yeah!

here a few fashion pictures that your kind project manager, Is digged out for all of you.. and some i digged (baikkan kiterorg)



Have fun trying out costume and go practise marching in with Ballroom Blitz and practise marching out with Layla :)

p/s : segala kecoh tak puas hati, sila emailkan kepada saya, nurulaain@gmail.com dan Is kata kalau nak advice pun kena contact saya juga. apakah(WTH), Is? boleh je kot. sila-sila.

Sunday, September 6, 2009

Rhythm of the Night



Love to sing?

Want to graduate with a bang?

Love performing?

We're looking for acoustic performers to perform on Rockstar of 2010 Dinner


We would love to hear from you

Please and Thank you!


Thank you to the volunteers. We have now closed the slots for acoustic performers.

Friday, September 4, 2009

CLASS OF 2010 BATCH DINNER


ROCK CHICK AWARD???

ROCK DUDE AWARD??

ROCK MY WARDROBE AWARDS??

PROGRAMME THAT ROCK THE YEAR??



Its COMING!!!

Your browser may not support display of this image.


It will be FUN, EXCITING, ENTERTAINING, STOMACH FILLING

and ROCKKK.dgn hanya RM55 jerr???

BOOK your ticket NOWW!!!!......

And be apart of this exciting event

Seating will be according to the date and time of your booking.

Table booking is really recommended so you can seat with your friends




For booking and more details contact:

Iskandar (ME) - 0129356704

Hayfa (EE) - 0193851558

Eina (CV) 0195235007

Achul (CE) 0194970432

Aizudin (IT/IS) - 0127327979