Friday, September 4, 2009

CLASS OF 2010 BATCH DINNER


ROCK CHICK AWARD???

ROCK DUDE AWARD??

ROCK MY WARDROBE AWARDS??

PROGRAMME THAT ROCK THE YEAR??



Its COMING!!!

Your browser may not support display of this image.


It will be FUN, EXCITING, ENTERTAINING, STOMACH FILLING

and ROCKKK.dgn hanya RM55 jerr???

BOOK your ticket NOWW!!!!......

And be apart of this exciting event

Seating will be according to the date and time of your booking.

Table booking is really recommended so you can seat with your friends




For booking and more details contact:

Iskandar (ME) - 0129356704

Hayfa (EE) - 0193851558

Eina (CV) 0195235007

Achul (CE) 0194970432

Aizudin (IT/IS) - 0127327979

31 comments:

openg said...

bakpe sume komen nk remove

Anonymous said...

pls make this event as rock as the theme.. or i'll be dissapointed

BasKeti said...

Insya Allah...well do the best we can... =)

pek said...

Aku baru nk sound. banyak komen kena remove. something wrong? something must be..

Shira-chan said...

suka hati la I nk remove comment sendiri =__=

MyJuly05 said...

Salam and Good Day to all...

Pertama² kalinya, saya berasa bangga dengan komitmen yang ditunjukkan oleh ahli tertinggi (hicom) dinner batch kita ini. Dan saya berharap, semuanya akan berjalan dengan lancar, InsyaAllah. Cuma saya ingin menyuarakan pendapat saya yang saya rasa perlu diutarakan di sini.

Ianya berkaitan dengan tema yang telah kita pilih/undi. Saya berasa sedikit terkejut kerana tema rockstar telah mendapat undi tertinggi dan secara automatik ianya menjadi tema untuk dinner batch kita. Pendapat saya, apa salahnya kita buat tema "Hari Raya" atau "pakaian kebangsaan". Ianya sudah tentu lebih meriah dan berwarna warni memandangkan rakan² kita ada juga yang datang dari negara luar. Ia juga memudahkan dan sudah pastinya lebih meriah kerana saya pasti, majoriti rakan² kita akan lebih selesa untuk memperagakan pakaian raya atau pakaian kebangsaan masing². Jika kita fikir, adakah semua orang mempunyai pakaian berkonsepkan rockstar?

Ya, saya tahu..rockstar x semestinya perlu pakai but tinggi, seluar skinny kilat²... maka, apa yang perlu dipakai? jean dan sut? apa yang saya pasti, sudah tentunya ramai yang memperagakan t-shirt tanpa kolar, seluar jeans lusuh, dan juga kasut converse lusuh.. indie rock lah katakan. Kita perlu menghormati rakan² kita yang tak suka berpakaian sebegitu. Sepatutnya, dinner batch adalah untuk kita berkumpul, dan sama² meraikan kemeriahan memandangkan tahun ini adalah tahun terakhir untuk kita berkumpul beramai². Jadi, pendapat saya, adalah lebih elok jika tema kita membuatkan orang rasa selesa untuk hadir dan secara automatik, meramaikan lagi kehadiran.

Hanya sekadar memberi pendapat untuk sama² kita meraikan dinner batch kita.
Wassalam...

::: mohon tidak di-delete komen ini.

Shira-chan said...
This comment has been removed by a blog administrator.
kula said...

mind the language please.. the guy got a point.. and he asked nicely.. i consider myself as a neutral, but even I am not really comfortable with the theme. its not something that everybody can wear, or comfortable to wear.. or appropriate for a batch dinner? dinner batch should be for everyone rite?

but the theme has already been decided and we all should just accept it. i heard they will post some kind of guideline for what to wear?
and you cant complain much really.. these guys *voluntered* to organize this event for *us*, and we should give our support as much as we can. if u have so many ideas, why dont u volunteer in the 1st place? maybe rockstar clothes are not that bad, lets just wait for the guidelines.. and please dont let it be a reason to avoid this once-in-a-lifetime dinner?

syfq amr said...

...errr x de prob pon kot shira pnye comment.. huhu

kula said...

agak provoking kot. haha

kula said...

btw comment deleted bkn sebab language.. its just quite unhealthy kot.. n aku nk elak gado2 kt sini.. tp aku post balik utk elakkan salah paham.. peace n sorry~

Wahai MyJuly05,

Tema untuk batch dinner kita telah dipilih secara adil melalui undian. Mungkin anda tidak tahu sangat tentang konsep undian, tapi bagi saya, undian membayangkan pendapat majoriti.

Oleh itu, dapat dikatakan bahawa kebanyakkan daripada kita memang ingin berpakaian seperti rockstar. Kalau tidak puas hati dengan tema atau pakaian yang dipilih, tidak diwajibkan juga untuk berpakaian mengikut tema, seperti yang disebut oleh Fa dalam blog post sebelum ini. Tiada paksaan untuk hadir juga.

Berkaitan dengan tema yang anda telah cadangkan, tema seperti itu telah banyak sangat digunakan sebelum ini. Baju raya dan pakaian kebangsaan sudah biasa dilihat. Tidak membosankan ke? Sungguhpun pakaian kebangsaan kami memang cantik, tetapi kali ini kita ingin mencuba benda lain dan menunjukkan sedikit kreativiti. Jika terasa ingin tahu akan pakaian kebangsaan negara lain, banyak juga yang dapat dilihat di event dalam UTP, seperti ICN dah sebagainya.

Hanya sekadar memberi pendapat. Harap memaafkan penggunaan Bahasa Kebangsaan yang kurang fasih, tetapi takut juga kamu kurang faham jikalau saya membalas dalam Bahasa Inggeris.

Sekian.

Shira-chan said...

imho, comment moderation should be based on language, not on personal opinion.

man bai - dulu rockstar said...

sume datang r ye. tak aci r "Tiada paksaan untuk hadir juga". sumer kene hadir. 1 batch kan. bukan event syok2 sendiri ni. batch pnyer dinner kan. eh2? datang ye?

Tak bleh pakai rockstar, pakai je ape2 yang ensem n cun melecun. bukan ade orang nk marah. rockstar pon makan nasik gak karang. hahaha

adios!

PenulisAmatur said...

itula... rasenye isu dress code x brape perlu ditekankan sgt kot...asalkan nampak cantik, ensem, dan begaya serta sopan...rock2 jugak tp jgnla rock metal tahap KISS... bile lg nk melaram lebih2 kan...
janji kenyang, hepi, enjoyable, n memorable...

nota kaki: ade org tny ade floor dance x??

Gene Simmons said...

KISS. Gua memang nk tergelak kalo 1 batch pakai KISS. boleh masuk paper Metro esoknye. wakakaka

syfq amr said...

..tudia gene simmons..

Bryan Mantia said...

Rakan-rakan..

cuba kita fikir, kalau la kod pemakaian adalah bebas, suka ati nak pakai apa asalkan selesa, so kat mana keseragaman kita? org buat dinner, nk nampak cantik...so nanti amek gamba xde la nampak mcm amek gamba dlm lecture hall. buat tema rock, tp bole pakai je pape asalkan selesa. tak ke pelik?

baik buat tema baju raya. konpem2 orang pakai baju raya.. bukan ke nmpak kemas? cantik je...dahla kita buat tempat mcm tu..so pakai la elok2 sket...kalo tema rockstar, yang xde baju rockstar konpem2 akan pakai baju pegi lecture je.. so apa beza dinner ngan mkn ngan kawan2 kat cafe V5? same je kan?

Anonymous said...

maybe tema tue just to describe the rockstar performance, rockstar design etc but for attire, pkai la ape2 asalkan seswai. maybe kte boleh seragamkan semue pkai attire kaler hitam ke..ROCK jugak.

p/s: jgn la tak dtg dinner batch semata-mata sebab attire..& special applause to the committee members who work tireless to make dis event successful..keep up the good work!

opah said...

waa
hahahahahahahahaha

mari kite tengok sape yang kene

^.^

badrul said...

kaman.

grow up buddies. janganlah pasal tema dan attire pon jadi issue. kita suma da besar, matang la sket.

the theme has already been decided in the first place, through voting of course.

its the only night where the whole batch will come and gather. put aside the theme and whatnots, set ur priorities right. malam tu sume nak bersuka ria as in jumpa rakan, have fun watching the performances and enjoy the food. what else could be more important?

attire-wise, anda bukan lah budak darjah 3 lagi. express whatever rockstar would meant to u. kalo rase pakai baju kurung itu rock, why not? its merely a theme, a guideline. express it ur own way.jgn sempitkan otak thinking rock = hitam, lusuh, buruk, kambing hitam dan cd pirate. who cares kan? as long as u rock the night, hati pun riang okay la.

so instead of whining around, ape kate kita sepakat ramai2 pikiaq sket cemana nak bagi lagi meriah. kalo ada idea bernas, sila kemukakan secara berhemah. komiti ada. im sure theyll listen n reason. kalau tak diterima, jgn pulak boikot. perhaps idea tu kurang kacak. tp at least anda menyumbang, bukan?

contribute making it a night where when we talk about it ten years later, the conversation goes : "dude, remember how we rocked our batch's dinner last time?".

make it memorable. make u proud of urself.

kalau nak pertahankan pendapat masing2 dan tanak kalah, pegilah lepak ameeth time dinner tu dengan rakan2 sekepala anda sahaja. u are more than encouraged to do that.

peace out, hombres!
p/s- abaikan english gua. tunggang langgang.

woody said...

dress code bukan patot korg bising2kan..
equation pon boleh wat assumption..
mostly korg kan pandai mende2 cam2..
xkan prob dress code pun xleh nk overcome??
the theme is only a guideline, even rules pon bleh di cilok2...
pandai2 pikir pls, pikir dlu sblm post..
lagipun, tak perlulah bising2, mostly yg komen lebey2 pun bukan ade time first meeting nk jadi volunteer committee or support..
theme neh pun org dah wat poll..
tiada paksaan langsung oleh ahli2 high comm..

-SekiaN-

gapo2 said...

sokong badrul ngan woody bon bon..
jgn gado2, theme tu guideline je.
aku pon cm kulala, neutral semata2.
kalu kain batik or kain pelikat anda rasakan classic rockstar dan indie, go ahead. pakai je

lagipon, dinner xde specific yg mane ley pakai, yg mane xley pakai kan? creativity terpulang pd masing2..spt kat woody bon bon, bernoulli equation yg susah cm haram pon ade assumption, inikan mende simple like this..=)

kalu anda rase skinny jeans ngan baju kebaya bg yg pmpuan, and suar katak n t-shirt pagoda bg lelaki da cukup rockstar, go ahead. dats how u guys interpret your rockstar styles..cm badrul ckp, jgn smpai mende simple like attire and theme, dinner batch xde smbutan.

after this,ssh da nk gather around satu batch. high comms akn provide tips how to wear nnti.=)

Yusuf Islam - dulu rockstar said...

Semua datang ye.sudah2.asal ramai. balik pada motif asal iaitu,semua dalam batch datang.

timekaseh la pada yg anjur.tp jgn marah2 sgt.kita ramai.kepala pon macam2.tak gitu?

sekadar suara pendapat masing2 je. lagipon poll macam 50-50 je.tak gitu?

sane bising, sini bising. kita ramai. kita macam2. hahaha

Jangn lupe datang.. datang..

tapi idea lu baju kurung rock mmg lagi pelik dari KISS r bro. mental habes! keh3

isu theme tamat. next!

openg said...

haha xtau plak ade issue ni.. baru prasan.. aku rase bersalah la plak sbb aku rase aku yg timbulkan idea rockstar ni.. kalau xsilap la.. sigh...

knape setiap dinner mst ade theme? sbb nk something diferent la kot. kalau nk bende yg dah biase org pakai mcm xbest la plak... marila kite jayakan theme ni kwn2...


kalau dilihat n pegi mane2 dinner pun ade je yg xikut theme.. sbb ape? sbb malas pk or buang duit...

kalau rase2 xsuke pakai koyak rabak and hitam, pakai je la mcm dinner bese.. iaitu kemeje berserta kot (mmg salu aku pasan style ni in any dinner any theme).. pastu pandai2 la nk tmbah aksesori supaye xnmpak sgt mls tuh contohnye bling2 or berlian? haha.. xkan ni pun aku nk ajau? sdiri pk.. kadang2 korg pakai ceni pun bole nmpak rock.. sbb rock xsemestinye hitam + roundneck + jeans lusuh + converse.. (apehal converse disalahkan?)


tuk pompuan aku mls pk.. pandai2 le.

theme kite dah decide.. xbole la nk ubah2 kan? yg penting kite enjoy.. xbest ke kalau bulem pakai mcm KISS? mst ramai yg nk bergambau dgn die... kenangan beb...

chow..

PenulisAmatur said...

wahh...aku tertunggu kalau bulem pakai mcm KISS. kompem aku nk bgamba ngan dia...

apepon kita tamatkan isu attire.
theme x jd mslh pon... papa rock ramli sarip pon xdenye nk pakai ketat2 lusuh2 sume... siap pki kemeja lg (based on recent performance dia la)...

harapnya sume dpt dtg meriahkan dinner ni... theme bkn alasan xnk dtg... kecuali mmg tolak usaha mereka komiti ni dr awal... thanx to all komiti yg sanggup jdkan dinner ni kenyataan. aku try la tlg ape yg patut.



p/s: tgh tbayang bulem tempek muke ngan bedak nk wat mekap ala KISS

Anonymous said...

aku antara org yg mmg sedeh sgt bile dapat tema rockstar. aku wakil pompan yg tradisional, kat bilik pon pakai kain batik. dan kwn2 aku pon serba slh nak pegi semate2 tema itu. huhu. tp aku cube utk pegi. sile maafkan aku kalo aku pakai baju out of tema. aku akan cube ajak mereka pegi. tapi jgn laa pandang pelik pd mereka yg x pegi sebab tema. tak boleh salahkan mereka. kan? :)

kula said...

'rockstar pn makan nasik jugak'..
haha aku bace 3 kali, 6 kali aku gelak!

woody said...

aku tgk ramli sarip perform pakai baju ala2 jubah pon ade gak..
rilek jeh..
rockstar gak..
rockstar pun ad gak pakai suit, coat pe sumer..
amy search perform pakai suit relek jeh...
neh nga nak bagi idea neh..
hehe

opah said...

kain batik pon rocktar ape...
tak semestinye rockstar style western je ade
east nye style pon ade gak
pantai timur nye style pon ade gak
paling latest skang nh rockstar style sek paka..
kalo xtau g tnye mat saed yg jual serunding tu
xkesah pon pakai mcm mane tapi character musti mau ada

=.=

ku.mahu.KAY.tahu said...

korang tk tahu.
geng2 dikir barat side baghat tu ilex jer pakai kain batik ngn sokok.
rockstar juge.
korg tak side pake lasung

owh.openg.sorry la kalo terkecik kan hati ko.theme rockstar nie dah lame dah kuar.dr intern lagi oleh ismal and the TARvilla hombres.

TAH7350 said...

bakpe name sek pake di naekkan
natam opah...gocoh gok kite kekg

kalo nk ikut stail rockstar sek pake...kene bawok serunding se sorang
baju dok kisoh gane2 pon...hok peting serunding mesti ade d tgn
konpem meriah dinner kite nnt

mari beli serunding aku !!!
10 hingget 200g...free delivery !!!
sape beli 1 dpt 1..
idup serunding !!!