Sunday, April 4, 2010

Tv1 and Tv2 live in ur room ^_^





hoho
ai just posted at my fb wall just now..


so what u need first,follow the steps like i mentioned before in this post
http://myjuly05.blogspot.com/2010/04/listening-to-radio-using-windows-media.html

then?
put in the url as usual..


here the links that currently i found and working clearly..for RTM1 n RTM2 only..

http://bkj-station2.jaring.my/tv1
http://bkj-station3.jaring.my/tv2

i will update later if i have enough times guys..hehe..setel report lebih penting beb~

Listening to radio using windows media player in UTP hehe







oke guys..everyone keep asking me if there's another radio online available..and already found it guys!
but u need to use windows media player..
know what? this one EASIER than before..ceh..susah jugak ni pun..sori guys!
how?

  1. Open windows media player
  2. File>open url or Ctrl+U
  3. paste the link..wait a little moment..then..tadaa!!
online radio that available using this method

http://www.um.com.my/tv_channels/malaysia/radio/redfm.asx
http://www.um.com.my/tv_channels/malaysia/radio/hotfm.asx
http://www.um.com.my/tv_channels/malaysia/radio/ikim.asx
http://www.um.com.my/tv_channels/malaysia/radio/sinar.asx
http://www.um.com.my/tv_channels/malaysia/radio/nasyid.asx
http://www.um.com.my/tv_channels/malaysia/radio/era.asx
http://www.um.com.my/tv_channels/malaysia/radio/xfresh.asx
http://www.um.com.my/tv_channels/malaysia/radio/mixfm.asx

edited: there are some people told me they cant listen to the radio..this is because of the proxy..sorry guys..
u need to setup ur proxy also in wmp..how?

  1. put it in ur internet explorer,and just like Fake said,wmp will detect it automatically..
  2. open Internet explorer>tools>options then network tab
  3. or go to option in wmp,choose network tab
  4. sorry for the problem :)
  5. this the bes i can do~ hik2

Listening to radio using winamp in UTP

hye guys!! how..uhuk2...berabuk sudah blog kite..hehehe..how are u!!??

okey guys, wanna share something with you all..how to play radio online using your winamp in our room!

maybe some of us already knew about this,and maybe some of us still blur about this..so here's a simple tutorial to all..

what u need? u just need winamp installed in ur pc..
then follow the steps below

  1. Open winamp
  2. Go to preferences Options> preferences or Ctrl+P
  3. Then, at the preferences, put the proxy(nbproxy:8080) just like i did in the image below
  4. Then close it and u r one more step to the end :)
  5. after close, just open the url of streaming sites provided below..file>play url or Ctrl+L..and ok..click it to hear ur radio :)
  6. Here are the only available online radio I found..http://174.34.143.178/hitz.mp3
    http://174.34.143.178/sinar.mp3
    http://174.34.143.178/xfm.mp3
    http://174.34.143.178/era.mp3
    http://174.34.143.170/mix.mp3
    http://174.34.143.170/lite.mp3
    http://174.34.143.170/rock.mp3
plz dont ask me where the others radio ok? haha..that's the only streaming with clear signal i can recommend to all of u.. adios..happy listening :)

kudos to my frens,teng,apih and cixkud

Wednesday, March 3, 2010

Achtung! Tarik Tali Squad Needed!

....wahai rakan-rakan July05 sekalian!!!! Sape nak join masuk team tarik tali untuk competition anjuran ISC weekend ni..bagi nama kat Izham/Amporlo...Am tgh cuba nk try kumpul org..kali ni xdak kira ikut course dah..kita banzai suma skali!!!~ Date dia kalau x silap aku, 6 n 7 March = Sabtu n Ahad ...So, insyaallah kalau cukup orang, kita nak hantar 2 team..tapi kalau melebih lebih lak, kita hantaq ja banyak2 team..tadehal la..haha - July05 nye team tarik tali = 05 Allstar n 05 Reunite ...

..mahu join? kontek Izham at am.pirlo@gmail.com atau 017 404 9491

Saturday, January 30, 2010

Golden Nugget Kembali Lagi!!

..Mampukah pasukan-pasukan lain mengekang kemaraan pasukan Golden Nugget yang dibarisi pemain-pemain muda, hebat, berkaliber dan gagah? Ya Golden Nugget kembali lagi, dan mahu meneruskan perjuangan di medan UTP league edisi kali ini. Ramai muka-muka baru telah diterapkan untuk menerajui setiap posisi di padang dan pastinya ini telah membangkitkan semangat yang jitu dikalangan ahli pasukan untuk mencari kemenangan.

..Dengar sahaja nama Golden Nugget ini, ramai pihak telah berasa takut dan curiga, apatah lagi was-was. Belum lagi sepak mula, ada pasukan-pasukan yang dengar kata ingin meminta pulangan duit pendaftaran akibat cuak yang melampau. Yang nak rasuah pengadil pun ada. Yang tak berbakat tu lagilah, terus berhenti bermain bolasepak dan berjinak-jinak dengan batu seremban. Kerana takut juga, team Avatar telah berhenti bersukan dan menerbitkan filem. Onitsuka Tiger yang hebat itu pun tiba-tiba sahaja intern pada semester ini. Apa lagi alasan yang ada selain cuak kepada Golden Nuggets?

..Pengurus-pengurus pasukan lain pula dikatakan bersembahyang hajat setiap hari sejak sebelum masihi demi mengelakkan pasukan mereka daripada diundi sekumpulan dengan GN ini. Tidur-tidur mereka pon tidak nyenyak dak diselangai mimpi-mimpi ngeri hantu bermuka kapten Golden Nugget (Paik). Sampai begitu sekali aura Golden Nugget ini.

..Cerita mengenai pembelian pemain-pemain baru juga tak kurang kontroversi.Arsene Wenger juga telah menghubungi Pengurus GN , Kuchai, kerana tidak berpuas hati kerana membatalkan deal membeli Fabregas di saat akhir. Kami difahamkan hal ini kerana Fabregas kerana disifatkan terlalu lembut. Kuchai juga tak berminat membeli Chamakh kerana terlalu murah dan hasrat membeli Ronaldo juga ditamatkan kerana dia perlu menyesuaikan diri dengan liga disini.Harga bukan masalah di sini. Oleh itu, antara muka-muka baru yang terpilih adalah Fikree Openg, Ketong, Azhiim dan Togey.

...Jersi baru Golden Nugget pula seperti yang dipaparkan dibawah.

Maaf kerana Ashton Kutcher tak dapat hadir ke sesi penggambaran jersi. Kami menggunakan model yang sedia ada.

Jersi nampak hebat bukan? Seperti kelibat pemain Sepanyol yang gagah memenangi piala EURO. Di liga tempatan tak tumpah seperti Pasukan Kelantan yang saban minggu bertumbuk dengan pasukan lawan. Oleh itu apa lagi, marilah kita bersama-sama menyokong pasukan Golden Nugget pada Edisi UTP League kali ini!


Sunday, January 24, 2010

Baju Jersey el-NINO

Salam & hye semua..1st of all welcome back 2 UTP..pejam celik dah finaL year rupenye kite..huhu..For ur info utk UTP leauge dis sem setahu aku akan ada 2 team from our batch will participate..So, utk tidak membuang masa aku nak promote jersey utk team el-NINO..sapa yg berminat bole usha detail kat bawah..


T-Shirt (Lacoste) RM 27




Baju jersey (kain mock neck) RM 35

*”BAJU SAHAJA” + sulam logo (front) + printed “el-NINO (back)

*TANPA NOMBOR


Tempahan sblm 1st Feb 2010

Utk tempahan baju batch or souvenirs bole dibuat gak.. in case if kita semua berminat nak wat souvenirs utk bdk2 batch kita J

Any inquiries:

Akram - (shonan87@gmail.com)